Trambulin – egyszerű, de nagyszerű

Trambulin – egyszerű, de nagyszerű

A trambulin minden korosztály számára nagyszerű szórakozást biztosít. A legtöbb ember a hatalmas, kültéri trambulinokat választja az egész család számára, ami igazából egy tökéletes választás lehet, ha a biztonsági feltételek megvannak hozzá. Mi van abban az esetben, ha nincs elég helyünk egy kültéri trambulin használatához, azonban szeretnénk vásárolni egyet? Erre az esetre találták ki a beltéri trambulinokat. Az egyik legfőbb különbség a kettő között az a méret. A beltérre gyártottak könnyebek, kisebbek, egyszerűbben mozgathatóak. A legtöbbet úgy tervezték, hogy könnyen tárolható legyen. Mivel kisebbek, így olcsóbbak is.

Tovább...
A zsírégetés piramisa

A zsírégetés piramisa

Ha valaki izmosodni, vastagodni szeretne, alapvetően sokkal könnyebb dolga van, hisz a lényeg nekik az, hogy minél keményebben edzenek és minél többet egyenek. Ami egy bizonyos pontig, vagy megfelelő genetikával működhet is, azonban a zsírégetés több odafigyelést igényel ettől.

Tovább...
Evezőpad – kiváló segítség a fogyáshoz

Evezőpad – kiváló segítség a fogyáshoz

Kevésbé ismert eszköz az evezőpad, azonban ma már szinte minden edzőterem kardió részlegén találkozhatunk vele. Igazából nem hiába, hiszen igen hatékony mozgásforma a zsírégetés elősegítéséhez. Ha vásárolni szeretnénk, igen sok gyártó, dizájn közül válogathatunk a felhasználói igényektől függően. A legtöbb evezőgép elektromágneses meghajtással működik, azonban ma már fellelhetünk vízellenállásos gépeket is, mely arra hivatott, hogy közelebb hozza az igazi evezés érzését.Kevésbé ismert eszköz az evezőpad, azonban ma már szinte minden edzőterem kardió részlegén találkozhatunk vele. Igazából nem hiába, hiszen igen hatékony mozgásforma a zsírégetés elősegítéséhez. Ha vásárolni szeretnénk, igen sok gyártó, dizájn közül válogathatunk a felhasználói igényektől függően. A legtöbb evezőgép elektromágneses meghajtással működik, azonban ma már fellelhetünk vízellenállásos gépeket is, mely arra hivatott, hogy közelebb hozza az igazi evezés érzését.

Tovább...
Kültéri ping-pong asztal - Miért válasszam?

Kültéri ping-pong asztal - Miért válasszam?

A ping-pongozás remekül vezeti le a stresszt, így felnőtteknek szuper kikapcsolódást biztosíthat baráti körben. De ne feledkezzünk meg a gyerekekről sem, akik számos egészségügyi előnyre tehetnek szert, ha rákapnak az asztali teniszezés ízére.

Tovább...
Az ellenállásos edzés és a bemelegítés

Az ellenállásos edzés és a bemelegítés

Az esetek túlnyomó többségében az emberek sietnek az edzéssel, alig jut rá idejük, így javarészt a bemelegítést ki is hagyják. Vajon ez egy rossz ötlet?

Tovább...
Elliptika vagy Futópad: Melyiket válasszam?

Elliptika vagy Futópad: Melyiket válasszam?

Kardiógép vásárlás előtt állsz? Nem tudod, hogy elliptikát az elliptikus tréner vagy a futópad lenne számodra megfelelőbb választás? Nézzünk néhány tényezőt, amelyek segítségedre lehetnek abban, melyiket is válaszd.

Tovább...
5 tipp a természetes tesztoszteron fokozáshoz

5 tipp a természetes tesztoszteron fokozáshoz

A tesztoszteron igen megosztó képet kapott. Nagyon sokan az agresszivitással, anti-szociális viselkedéssel azonosítják, vagy a jó öreg prosztata-megnagyobbodás fő mumusaként tartják számon, egyfajta kerülendő dologként tekintenek rá. Azonban ez a hormon amellett, hogy nagyfokú lehetőséget nyújt az izmok növelésére (természetesen a megfelelő étkezés és edzés mellett), pozitív hatással van az immunrendszerre, szexuális életre és az egész test egészségére, jólétére, általános mentális frissességre.

Tovább...
Szabad súlyok vagy gépek?

Szabad súlyok vagy gépek?

Bizonyára mindenkiben felmerül a kérdés, legfőképp azokban, akik először kezdenek el konditerembe járni, hogy mégis melyik lehet a jobb? Inkább szabad súlyos edzést végezzen, vagy a gépeket válassza?

Tovább...
A kockás has tévhitei

A kockás has tévhitei

Nyilvánvalóan a strandszezonra mindenki szeretne lapos, kockás hasat. Az emberek egy része vagy későn kezdi el a formába hozást és nem marad ideje, vagy már rég elkezdte, viszont valamiért mégsem az az eredmény jön, amire ő számítana.

Ha az utóbbiba tartozol, vagy még úgy gondolod, sokat segíthetne, ha most elkezded, akkor íme néhány hasznos tipp, amit érdemes betartani. Nagyon nehéz pontos tanácsokat adni ezzel kapcsolatban, mert mindenki látott már olyan embert, aki szinte mindent megeszik, edzeni is ritkán jár, mégis formás törzsizmai vannak; de olyat is, aki rendszeresen edz, próbál figyelni az étrendjére és mégsem jön össze neki.

Tovább...
A magas fehérjetartalmú étrend hatásai

A magas fehérjetartalmú étrend hatásai

 

Számos kutatás alátámasztja azt a tényt, hogy a fehérje fogyasztás az izmok növekedését segíti elő, sőt mi több fehérje nélkül egyáltalán nem tudjuk izmainkat fejleszteni. Ezen felül több jótékony hatása is van szervezetünkre, melyek mellett nem érdemes elmenni. Nézzük, mik ezek.

Tovább...
Miért fogyasszunk sok vizet?

Miért fogyasszunk sok vizet?

Bizonyára mindannyian tudjuk, hogy elegendő vizet kellene fogyasztanunk ahhoz, hogy szervezetünk optimálisan tudjon működni, de ezt gyakorlatban nagyon sokszor nem sikerül az embereknek végrehajtani.

Testünk több mint 60%-át víz alkotja, és az anyagcsere-folyamatok állandóan zajlanak szervezetünkben, ezért tényleg kiemelkedő szerepben kéne lennie a megfelelő utánpótlásnak, hogy a homeosztázisunk (egyensúlyunk) megmaradjon.

Tovább...
4 tipp, hogyan gyorsítsuk anyagcserénket!

4 tipp, hogyan gyorsítsuk anyagcserénket!

Bizonyára mindenki találkozott már olyan emberrel, aki úgy tűnik, mindent megehet, mégis egész évben jó formában van. Ők azok, akik nem számolják a kalóriákat; nem nézik, hogy mit esznek, mikor esznek. Valljuk be őszintén, irigyek vagyunk rájuk emiatt!

Nos, van egy jó hírem, mi is képesek vagyunk felgyorsítani az anyagcserénket! Ha nem is olyan szintre, mint a fent említett néhány emberé, de ahhoz elengedően, hogy elinduljon a szervezetünk egy jó irányba, ami által egészségesebben, fittebben élhetünk.

Tovább...