GYMOST Freelander - A futás jövője

GYMOST Freelander - A futás jövője

A GYMOST Freelander egy egyedülállóan tervezett ívelt futópad, melynek használatával a saját tempódban végezheted edzésedet!

Tovább...
Mi történik a zsírral, amikor fogyunk?

Mi történik a zsírral, amikor fogyunk?

Gondolt már valaha arra, hogy valójában mi is történik a testzsírunkkal, amikor megszabadulunk a feleslegtől? Ha érdekel a téma, és tovább olvasol, akkor megtudhatod, milyen folyamat zajlik le!

Mint korábbi cikkeinkből is, már tudjuk, hogy a kalória deficit eredményeképp tudunk zsírt leadni. Sokan csak úgy vélik, hogy a testzsír elhagyja a testet energiaként vagy hőtermelés következtében; mások azt gondolják, hogy „izommá alakul” vagy csak egyszerűen eltűnik onnan.

Tovább...
Az Ösztrogén hatása testünkre

Az Ösztrogén hatása testünkre

Az ösztrogén hatalmas szerepet játszik testösszetételünk alakulásában. Ha túl sok van, akkor felesleget fogunk felszedni. Ha túl kevés, akkor például csontjaink fognak törékennyé válni. Tehát hogyan optimalizáljuk?

Tovább...
Fűszerekkel a jobb regenerációért

Fűszerekkel a jobb regenerációért

A fejlődés nem csak az konditeremben, hanem a konyhában is jelen kell, hogy legyen, hiszen kulcsfontosságú szereppel bírhat! Ahogy az edzésünk során is újra és újra felül kell múlni a teljesítményünket, úgy az étkezésben is folyamatosan fejlődnünk kell, kitapasztalni mi működik jobban számunkra. Itt jönnek szóba a fűszerek. Egy komoly étrendet követő sportolónak az étel alapanyagok nyilvánvalóan adottak, így például ezt különböző fűszerekkel teszi változatossá. Ha használjuk őket, nézzük meg melyek a legfontosabbak, amelyek segíthetnek javítani teljesítményünket.

Tovább...
Trambulin – egyszerű, de nagyszerű

Trambulin – egyszerű, de nagyszerű

A trambulin minden korosztály számára nagyszerű szórakozást biztosít. A legtöbb ember a hatalmas, kültéri trambulinokat választja az egész család számára, ami igazából egy tökéletes választás lehet, ha a biztonsági feltételek megvannak hozzá. Mi van abban az esetben, ha nincs elég helyünk egy kültéri trambulin használatához, azonban szeretnénk vásárolni egyet? Erre az esetre találták ki a beltéri trambulinokat. Az egyik legfőbb különbség a kettő között az a méret. A beltérre gyártottak könnyebek, kisebbek, egyszerűbben mozgathatóak. A legtöbbet úgy tervezték, hogy könnyen tárolható legyen. Mivel kisebbek, így olcsóbbak is.

Tovább...
A zsírégetés piramisa

A zsírégetés piramisa

Ha valaki izmosodni, vastagodni szeretne, alapvetően sokkal könnyebb dolga van, hisz a lényeg nekik az, hogy minél keményebben edzenek és minél többet egyenek. Ami egy bizonyos pontig, vagy megfelelő genetikával működhet is, azonban a zsírégetés több odafigyelést igényel ettől.

Tovább...
Evezőpad – kiváló segítség a fogyáshoz

Evezőpad – kiváló segítség a fogyáshoz

Kevésbé ismert eszköz az evezőpad, azonban ma már szinte minden edzőterem kardió részlegén találkozhatunk vele. Igazából nem hiába, hiszen igen hatékony mozgásforma a zsírégetés elősegítéséhez. Ha vásárolni szeretnénk, igen sok gyártó, dizájn közül válogathatunk a felhasználói igényektől függően. A legtöbb evezőgép elektromágneses meghajtással működik, azonban ma már fellelhetünk vízellenállásos gépeket is, mely arra hivatott, hogy közelebb hozza az igazi evezés érzését.Kevésbé ismert eszköz az evezőpad, azonban ma már szinte minden edzőterem kardió részlegén találkozhatunk vele. Igazából nem hiába, hiszen igen hatékony mozgásforma a zsírégetés elősegítéséhez. Ha vásárolni szeretnénk, igen sok gyártó, dizájn közül válogathatunk a felhasználói igényektől függően. A legtöbb evezőgép elektromágneses meghajtással működik, azonban ma már fellelhetünk vízellenállásos gépeket is, mely arra hivatott, hogy közelebb hozza az igazi evezés érzését.

Tovább...
Kültéri ping-pong asztal - Miért válasszam?

Kültéri ping-pong asztal - Miért válasszam?

A ping-pongozás remekül vezeti le a stresszt, így felnőtteknek szuper kikapcsolódást biztosíthat baráti körben. De ne feledkezzünk meg a gyerekekről sem, akik számos egészségügyi előnyre tehetnek szert, ha rákapnak az asztali teniszezés ízére.

Tovább...
Az ellenállásos edzés és a bemelegítés

Az ellenállásos edzés és a bemelegítés

Az esetek túlnyomó többségében az emberek sietnek az edzéssel, alig jut rá idejük, így javarészt a bemelegítést ki is hagyják. Vajon ez egy rossz ötlet?

Tovább...
Elliptika vagy Futópad: Melyiket válasszam?

Elliptika vagy Futópad: Melyiket válasszam?

Kardiógép vásárlás előtt állsz? Nem tudod, hogy elliptikát az elliptikus tréner vagy a futópad lenne számodra megfelelőbb választás? Nézzünk néhány tényezőt, amelyek segítségedre lehetnek abban, melyiket is válaszd.

Tovább...
5 tipp a természetes tesztoszteron fokozáshoz

5 tipp a természetes tesztoszteron fokozáshoz

A tesztoszteron igen megosztó képet kapott. Nagyon sokan az agresszivitással, anti-szociális viselkedéssel azonosítják, vagy a jó öreg prosztata-megnagyobbodás fő mumusaként tartják számon, egyfajta kerülendő dologként tekintenek rá. Azonban ez a hormon amellett, hogy nagyfokú lehetőséget nyújt az izmok növelésére (természetesen a megfelelő étkezés és edzés mellett), pozitív hatással van az immunrendszerre, szexuális életre és az egész test egészségére, jólétére, általános mentális frissességre.

Tovább...
Szabad súlyok vagy gépek?

Szabad súlyok vagy gépek?

Bizonyára mindenkiben felmerül a kérdés, legfőképp azokban, akik először kezdenek el konditerembe járni, hogy mégis melyik lehet a jobb? Inkább szabad súlyos edzést végezzen, vagy a gépeket válassza?

Tovább...